Karbonára zo žltej mrkvy
- Celkový čas 17 min
- 15 min
Príprava - 2 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
250 g Žltá mrkva
4 Vajcia
4 pl Kyslá smotana
150 g Slanina
4 Prepeličie vajíčka
Syr Parmezán
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Hrniec/kastról Panvica
Príprava
Krok 1 /6
Pomocou škrabky nakrájajte mrkvu na tagliatelle strúhaním po dĺžke.
Krok 2 /6
Pripravte omáčku: v mise rozšľahajte dve vajcia s kyslou smotanou. Dochutíte soľou a korením.
Krok 3 /6
Opečte slaninu na panvici.
Krok 4 /6
Vysoký hrniec naplňte vodou. Privarte vodu do varu, pridajte štipku soli a mrkvu varte 2 minúty. Sceďte ju.
Krok 5 /6
Preneste tagliatelle do misy s omáčkou, pridajte slaninu a premiešajte.
Krok 6 /6
Podávajte s prepeličím vajíčkom a strúhaným syrom Parmezán.