Švédske mäsové guľky v omáčke
- Celkový čas 54 min
- 15 min
Príprava - 24 min
Varenie - 15 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
600 g Mleté mäso
1.5 Cibuľa
3 Chlieb
150 ml Mlieko
3 Vajcia
1.5 čl Muškátový orech
1.5 čl Biele korenie
Soľ
75 g Maslo
45 cl Hovädzí vývar
15 cl Smotana na šľahanie
Príprava
Krok 1 /9
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /9
Mleté mäso zmiešajte s cibuľou, chlebom, mliekom, vajcom, muškátovým orechom, soľou a korením.
Krok 3 /9
Z mäsovej zmesi vytvarujte rovnako veľké guľky.
Krok 4 /9
Vložte lopatku do nádoby.
Krok 5 /9
Do nádoby pridajte maslo a mäsové guľky.
Krok 6 /9
Varenie vo fritéze Actifry.
Krok 7 /9
Pridajte hovädzí vývar a varte 5 minút.
Krok 8 /9
Vmiešajte tučnú smotanu a varte ďalšie 4 minúty.
Krok 9 /9
Podávajte teplé.