Šalát s hovädzím steakom a grilovanou kukuricou
- Celkový čas 30 min
- 10 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
4 os.
600 g Hovädzí steak
Soľ
Mleté korenie
70 g Parmezán
30 g Bazalka
30 g Rukola
20 g Slnečnicové semienka
3 g Sušený cesnak
70 ml Olivový olej
200 g Biely jogurt
4 ks Kukuričné klasy
Soľ
Mleté korenie
60 g Maslo
100 g Cherry paradajky
150 g Modrý syr
Šalátové listy
50 g Rukola
5 vet. Tymian
10 g Rebríček
Príprava
Krok 1 /5
Steaky osolíme a okoreníme z oboch strán.
Krok 2 /5
Vložíme ich na rozpálený elektrický gril Tefal OptiGrill, priklopíme, zvolíme program ČERVENÉ MÄSO a stlačíme tlačidlo OK. Pečieme asi 6–10 minút podľa požadovaného stupňa prepečenia – prístroj sám postráži dobu pečenia. Hotové steaky zabalíme do alobalu a necháme pár minút oddýchnuť.
Krok 3 /5
Medzitým si nastrúhame parmezán najemno. Bazalku, rukolu, semienka, sušený cesnak a nastrúhaný syr vložíme do mixéra, prilejeme olej a rozmixujeme dohladka. Polovicu pesta potom zmiešame s bielym jogurtom.
Krok 4 /5
Otvorte gril OptiGrill v polohe barbecue. Bočný termostat nastavte na polohu 4. a necháme predohriať. Kukuricu osolíme, okoreníme, potrieme maslom a opečieme na kontaktnom grile z každej strany asi 2 minúty. Po opečení odkrojíme zrniečka od klasu.
Krok 5 /5
Cherry paradajky nakrájame na kúsky, modrý syr rozdrobíme nahrubo. Na tanier dáme šalátové listy, rukolu, syr, kúsky kukurice a cherry paradajky. Mäso nakrájame na tenké plátky, pridáme na šalát a prelejeme pestom. Môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami a podávať s pripraveným jogurtovým dipom.