Ľahká čokoládová pena
- Celkový čas 15 min
- 15 minPríprava 
- 0 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 125 g Čokoláda na varenie nasekaná na jemno, obsah kakaa 50-55% 
- 2 čl Cukor 
- 4 Vaječné bielka 
- 60 g Maslo (pokiaľ možno, jemne slané) 
Príprava
Krok 1 /4
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /4
V miske rozšľahajte vaječné bielka. Pridajte cukor a šľahajte do stuhnutia. Odložte stranou.
Krok 3 /4
Roztopte maslo. Keď sa maslo roztopí, pridajte čokoládu a za stáleho miešania ju roztopte. Nalejte do ďalšej misky.
Krok 4 /4
V dvoch dávkach postupne pridajte vaječné bielka. Pred podávaním chlaďte niekoľko hodín.

