Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Krémová hubová polievka so slaninou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 55 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    40 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

8 os.

  • 1080 g Šampiňóny

  • 2 diel Cibuľa

  • 2 diel Pór, iba biela časť

  • 200 g Údená slanina

  • 20 g Olivový olej

  • 4 g Soľ

  • 4 g Korenie

  • 1200 g Zeleninový vývar

  • 400 g Smotana (30% tuku)

  • 10 g Petržlen

Príslušenstvo

  • Mixér
    Mixér
  • Sekáčik na bylinky
    Sekáčik na bylinky

Príprava

Krok 1 /6

Huby umyte a nakrájajte na štvrťky. Časť si dajte bokom na ozdobu. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky. Bielu časť póru umyte a nakrájajte. Údenú slaninu nakrájajte na kocky.

  • 1080g Šampiňóny
  • 2diel Cibuľa
  • 2diel Pór, iba biela časť
  • 200g Údená slanina

Krok 2 /6

Na panvici rozohrejte kvapku olivového oleja. Pridajte cibuľu, bielu časť póru, huby, slaninu a 10 minút opekajte. Dochuťte soľou a korením.

  • 20g Olivový olej
  • 4g Soľ
  • 4g Korenie

Krok 3 /6

Pridajte zeleninový vývar. Prikryte pokrievkou a nechajte 30 minút dusiť.

  • 1200g Zeleninový vývar

Krok 4 /6

Vložte obsah panvice do mixéra. Pridajte smotanu. Stlačte Štart.

  • 400g Smotana (30% tuku)
  • Mixér

Krok 5 /6

Petržlen umyte, odstráňte stonky a osušte. Časť listov si odložte na ozdobu a zvyšok nasekajte pomocou sekáčika na bylinky.

  • 10g Petržlen
  • Sekáčik na bylinky

Krok 6 /6

Polievku podávajte horúcu. V prípade potreby znovu ohrejte. Ozdobte plátkami húb a posypte petržlenovou vňaťou.