Medové kura s hoisin omáčkou
- Celkový čas 35 min
- 20 min
Príprava - 10 min
Varenie - 5 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
9 g Hoisin omáčka
9 g Med
0.5 Limetka
3 pl Sladká sójová omáčka
15 g Čerstvý zázvor
1 strúč. Cesnak
6 plátok Kura
Príprava
Krok 1 /3
V mise zmiešame hoisin omáčku s medom, limetkovou šťavou, sladkou sójovou omáčkou, olúpaným a nastrúhaným zázvorom a olúpaným a nasekaným cesnakom. Kuracie filety dáme marinovať do zmesi na 15 minút.
Krok 2 /3
Vložíme grilovaciu dosku do spotrebiča a predhrejeme v režime GRIL pri 200 °C na 15 minút. Kuracie filety necháme odkvapkať a umiestnime na 5 minút na gril. Obrátime a varíme ešte 5 minút.
Krok 3 /3
Na prípravu domácej hoisin omáčky ohrievame 4 minúty nasledujúcu zmes na nízkom stupni ohrevu: 120 ml slanej sójovej omáčky, 6 g arašidového masla, 2 polievkové lyžice medu, 60 ml jablčného octu, 2 čajové lyžičky zmesi piatich korení, 60 ml sezamového oleja, 2 štipky mletého čili.