Vegánska zmrzlina s datľovým karamelom
- Celkový čas 8 h 16 min
- 15 min
Príprava - 1 min
Varenie - 8 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
15 cl Kokosové mlieko
100 g Ľadové kocky
85 g Kešu oriešky
150 g Datle Medjool
30 g Kokosový cukor (alebo hnedý cukor)
5 cl Voda
2 štip. Fleur de sel (alebo vločky morskej soli)
Príslušenstvo
Cestovná fľaša 400 ml Cestovná fľaša 700 ml
Príprava
Krok 1 /4
Kokosové mlieko zmrazíme vo vaničke na kocky ľadu na 4 hodiny.
Krok 2 /4
V hrnci varíme orechy a datle v malom množstve vody na veľmi miernom ohni 10 minút alebo kým sa voda nevstrebe. Zmes odložíme bokom vychladnúť.
Krok 3 /4
Do prístroja pridáme kocky ľadu, kocky kokosovej zmrzliny, zmes datlí a orechov, vodu a soľ. Naskrutkujeme čepele na fľašu OTG a pripevníme ju k základni. Zmiešame.
Krok 4 /4
Podľa potreby spustíme program znovu. Zmes nalejeme do formy a pred podávaním ju vložíme na približne 4 hodiny do mrazničky. Môžeme ich ozdobiť trochou tekutého rastlinného karamelu.