Vianočný štedrák s perníkovou zmrzlinou
- Celkový čas 40 min
- 15 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
300 g Polohrubá múka
0.5 Mlieko
1 Maslo
2 Cukor
20 g Droždie
1 Žĺtok
Citrón
Soľ
200 g Slivkový lekvár
2 Vanilkový cukor
200 g Mak
100 ml Mlieko
150 g Tvaroh
Hrozienka
3 Jablko
2 Vajcia
Smotana
Preníkové korenie
Príslušenstvo
Extra Crisp
Príprava
Krok 1 /5
Vypracujeme si kysnuté cesto (múka, mlieko, droždie, cukor, žĺtka) necháme nakysnúť (miešame v Masterchef Grande).
Krok 2 /5
Medzitým si vypracujeme plnky: Lekvárovú – lekvár, vanilkový cukor Tvarohovú – tvaroh, sneh z bielok, žĺtka, citrón, hrozienka Makovú – mak, maslo, cukor
Krok 3 /5
Cesto roztiahneme na tri časti, naplníme plnkami a dáme piecť do Cook4me+ s Extra Crisp Lid na 180 stupňov po dobu 25 minút.
Krok 4 /5
Jablká si očistíme nakrájame a dáme do Cook4me+ na program jablká, robíme 5 minút, pridáme škoricu. Po urobení rozmixujeme. Šľahačkovú smotanu prevaríme s vaječnými žĺtkami na 70 stupňov pridáme perníkové korenie.
Krok 5 /5
Necháme vychladnúť a dáme do mrazničky.