Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Martin Kolník
Recept od Martin Kolník

Vianočný štedrák s perníkovou zmrzlinou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 40 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    25 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 300 g Polohrubá múka

  • 0.5 Mlieko

  • 1 Maslo

  • 2 Cukor

  • 20 g Droždie

  • 1 Žĺtok

  • Citrón

  • Soľ

  • 200 g Slivkový lekvár

  • 2 Vanilkový cukor

  • 200 g Mak

  • 100 ml Mlieko

  • 150 g Tvaroh

  • Hrozienka

  • 3 Jablko

  • 2 Vajcia

  • Smotana

  • Preníkové korenie

Príslušenstvo

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Príprava

Krok 1 /5

Vypracujeme si kysnuté cesto (múka, mlieko, droždie, cukor, žĺtka) necháme nakysnúť (miešame v Masterchef Grande).

  • 300g Polohrubá múka
  • 0.5 Mlieko
  • 2 Cukor
  • 20g Droždie
  • 1 Žĺtok

Krok 2 /5

Medzitým si vypracujeme plnky: Lekvárovú – lekvár, vanilkový cukor Tvarohovú – tvaroh, sneh z bielok, žĺtka, citrón, hrozienka Makovú – mak, maslo, cukor

  • 1 Maslo
  • 2 Cukor
  • Citrón
  • 200g Slivkový lekvár
  • 2 Vanilkový cukor
  • 200g Mak
  • 100ml Mlieko
  • 150g Tvaroh
  • 0 Hrozienka
  • 2 Vajcia

Krok 3 /5

Cesto roztiahneme na tri časti, naplníme plnkami a dáme piecť do Cook4me+ s Extra Crisp Lid na 180 stupňov po dobu 25 minút.

  • Extra Crisp

Krok 4 /5

Jablká si očistíme nakrájame a dáme do Cook4me+ na program jablká, robíme 5 minút, pridáme škoricu. Po urobení rozmixujeme. Šľahačkovú smotanu prevaríme s vaječnými žĺtkami na 70 stupňov pridáme perníkové korenie.

  • 1 Žĺtok
  • 3 Jablko
  • Smotana
  • Preníkové korenie

Krok 5 /5

Necháme vychladnúť a dáme do mrazničky.