Grilované papriky na taliansky spôsob
- Celkový čas 25 min
- 10 minPríprava 
- 15 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 6 Červené papriky 
- 9 cl Olivový olej 
- 3 strúč. Nasekaný cesnak 
- 3 g Nasekaná čerstvá bazalka 
- 3 plátok Sardelové filety 
- 1.5 pl Balzamikový ocot 
- Soľ, korenie 
- 30 g Píniové orechy 
- 60 g Parmezánové hobliny 
Príslušenstvo
- Gril 
- Odkvapkávacia tácka 
Príprava
Krok 1 /3
Rozkrojíme papriky napol, zbavíme semien a potom každú polovicu rozkrojíme pozdĺžne na tri časti. Zmiešame s polovicou olivového oleja, cesnakom, bazalkou, sardelami a balzamikovým octom. Dochutíme soľou a korením.
Krok 2 /3
Vložíme do spotrebiča grilovaciu dosku, potom navrch poukladáme papriky. Predhrejeme na 15 minút v režime GRIL pri 200 °C a varíme 15 minút. V polovici varenia zeleninu premiešame. Ak máte fritézu Easy Fry Oven & Grill 9v1, dajte grilovaciu dosku na horný rošt fritézy Easy Fry Oven & Grill, s odkvapkávacou miskou naspodku. Zatvoríme dvierka a nastavíme režim GRIL na 200 °C a predhrievame 15 minút. Vložíme papriky do spotrebiča. Nastavíme režim GRIL pri 200 °C na 15 minút.
Krok 3 /3
Po skončení varenia a keď sú papriky mäkké, presunieme na misu, pokvapkáme zostávajúcim olejom a necháme vychladnúť. Papriky pred podávaním posypeme píniovými orieškami a parmezánovými hoblinami.


