Grilované papriky v octe
- Celkový čas 4 h 25 min
- 15 min
Príprava - 10 min
Varenie - 4 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 Veľké červené papriky
2 Strúčiky cesnaku
5 pl Červený vínny ocot
1 pl Práškový cukor
10 pl Extra panenský olivový olej
4 pl Čerstvá petržlenová vňať
2 pl Jemné kapary v octe
Soľ a čierne korenie
Príprava
Krok 1 /5
Najprv umyte a osušte papriky.
Krok 2 /5
Rozpáľte panvicu Ingenio na strednom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom opečte suroviny. Do panvice nalejte dve lyžice oleja a pridajte celé papriky. Varte 10 minút a pravidelne otáčajte. Odložte v nádobe bokom.
Krok 3 /5
Kým paprika chladne, pripravte si marinádu. V miske zmiešajte červený vínny ocot, olivový olej, pretlačený cesnak, cukor, soľ, korenie a petržlenovú vňať.
Krok 4 /5
Pred podávaním nechajte papriky marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny, aby sa chute dobre prepojili.
Krok 5 /5
Papriky v octe podávajte ako predjedlo alebo prílohu. Tesne pred podávaním dajte na papriky kapary v octe.