Grilované papriky na taliansky spôsob
- Celkový čas 10 min
- 10 minPríprava 
- 0 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 6 ks červená paprika 
- 6 pl olivový olej 
- 3 strúč. strúčik cesnaku 
- 3 pl bazalka 
- 3 ks sardelové filety 
- 1.5 pl balzamikový ocot 
- soľ 
- korenie 
- 30 g píniové orechy 
- 60 g Parmezán 
Príprava
Krok 1 /4
Zapneme gril. Vyberieme program Paprika a stlačíme OK.
Krok 2 /4
Papriky rozpolíme, odstránime jadierka a každú polovicu pozdĺžne rozrežeme na tri časti. Zmiešame s polovicou olivového oleja, cesnakom, bazalkou, sardelami a balzamikovým octom. Dochutíme soľou a korením.
Krok 3 /4
Keď je gril horúci, poukladáme naň plátky papriky (podľa potreby na viackrát) a gril zatvoríme. Pečieme podľa pokynov na displeji, kým nebudú „zľahka ugrilované“.
Krok 4 /4
Papriky položíme na tanier, pokvapkáme zvyškom oleja a necháme ich vychladnúť. Pred podávaním posypeme papriky píniovými orieškami a strúhaným parmezánom.

