Grilované papriky v octe
- Celkový čas 4 h 27 min
- 15 minPríprava 
- 12 minVarenie 
- 4 hChladenie 
Suroviny
4 os.
- 4 Červená paprika 
- 2 Strúčik cesnaku 
- 5 pl Červený vínny ocot 
- 1 pl Práškový cukor 
- 10 pl Extra panenský olivový olej 
- 4 pl Čerstvá petržlenová vňať 
- 2 pl Jemné kapary 
- Soľ a čierne korenie 
Príprava
Krok 1 /6
Najprv umyte a osušte papriky.
Krok 2 /6
Vložte ich do fritézy Easy Fry vybavenej tanierom. Začnite piecť.
Krok 3 /6
Odložte papriky do nádoby.
Krok 4 /6
Kým chladnú, pripravte si marinádu. V nádobe zmiešajte červený vínny ocot, olivový olej, pretlačený cesnak, cukor, soľ, korenie a petržlenovú vňať.
Krok 5 /6
Pred podávaním nechajte papriky marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny, aby sa chute dobre prepojili.
Krok 6 /6
Papriky v octe podávajte ako predjedlo alebo prílohu. Tesne pred podávaním posypte papriky kaparami nakladanými v octe.

