Jednoduché paradajkové cestoviny
- Celkový čas 1 h 5 min
- 20 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 strúč. Cesnak
1 trs Bazalka
Olivový olej
1 Čerstvé červené čili
800 g Talianske paradajky odrôd plum
Soľ, korenie
Červený vínny ocot
455 g Tagliatelle
1 hrsť Strúhaný syr Parmezán
Príslušenstvo
Panvica Rajnica
Príprava
Krok 1 /6
Olúpte a nadrobno nakrájajte cesnak. Oddeľte listy bazalky a nasekajte stonky.
Krok 2 /6
Rozohrejte panvicu a počkajte, kým sa indikátor zahriatia úplne nezasvieti na červeno. Jemne opečte cesnak na troche olivového oleja spolu s bazalkovými stonkami a celým čerstvým červeným čili. Čili pichnite nožom raz, aby pri smažení nevybuchlo!
Krok 3 /6
Pridajte paradajky (nechajte ich zatiaľ celé). Jemne dochuťte soľou a korením, potom ich na miernom ohni duste 30 minút.
Krok 4 /6
Odstráňte čili a paradajky pomliaždite a roztlačte lyžicou. Ak je to potrebné, dochuťte ďalšou soľou a korením a pridajte malé množstvo vínneho octu, aby ste získali jemnú kyslastú chuť. Premiešajte a pridajte odtrhnuté listy bazalky.
Krok 5 /6
Medzitým vložte cestoviny do hrnca s osolenou vriacou vodou. Uvarte podľa pokynov na obale a sceďte.
Krok 6 /6
Pridajte cestoviny k omáčke a premiešajte, aby boli rovnomerne pokryté. Podávajte s dobrou dávkou strúhaného syra Parmezán.