Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Jednoduché paradajkové cestoviny

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 1 h 5 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    45 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 2 strúč. Cesnak

  • 1 trs Bazalka

  • Olivový olej

  • 1 Čerstvé červené čili

  • 800 g Talianske paradajky odrôd plum

  • Soľ, korenie

  • Červený vínny ocot

  • 455 g Tagliatelle

  • 1 hrsť Strúhaný syr Parmezán

Príslušenstvo

  • Panvica
    Panvica
  • Rajnica
    Rajnica

Príprava

Krok 1 /6

Olúpte a nadrobno nakrájajte cesnak. Oddeľte listy bazalky a nasekajte stonky.

  • 2strúč. Cesnak
  • 1trs Bazalka

Krok 2 /6

Rozohrejte panvicu a počkajte, kým sa indikátor zahriatia úplne nezasvieti na červeno. Jemne opečte cesnak na troche olivového oleja spolu s bazalkovými stonkami a celým čerstvým červeným čili. Čili pichnite nožom raz, aby pri smažení nevybuchlo!

  • 2strúč. Cesnak
  • 1trs Bazalka
  • Olivový olej
  • 1 Čerstvé červené čili

Krok 3 /6

Pridajte paradajky (nechajte ich zatiaľ celé). Jemne dochuťte soľou a korením, potom ich na miernom ohni duste 30 minút.

  • 800g Talianske paradajky odrôd plum
  • Soľ, korenie

Krok 4 /6

Odstráňte čili a paradajky pomliaždite a roztlačte lyžicou. Ak je to potrebné, dochuťte ďalšou soľou a korením a pridajte malé množstvo vínneho octu, aby ste získali jemnú kyslastú chuť. Premiešajte a pridajte odtrhnuté listy bazalky.

  • Soľ, korenie
  • Červený vínny ocot

Krok 5 /6

Medzitým vložte cestoviny do hrnca s osolenou vriacou vodou. Uvarte podľa pokynov na obale a sceďte.

  • 455g Tagliatelle

Krok 6 /6

Pridajte cestoviny k omáčke a premiešajte, aby boli rovnomerne pokryté. Podávajte s dobrou dávkou strúhaného syra Parmezán.

  • 1hrsť Strúhaný syr Parmezán