Vegánsky pistáciový a kakaový koláč
- Celkový čas 5 h 20 min
- 20 min
Príprava - 0 min
Varenie - 5 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
250 g Mandle
50 g Ovsené vločky
30 g Kakaový prášok
15 Vykôstkované datle
1 pl Agávový sirup
1 štip. Soľ
100 g Lúpané pistácie
150 g Kokosový krém
75 g Javorový sirup
0.5 Kokosový jogurt
1 pl Kokosový olej
0.5 čl Vanilkový extrakt
1 pl Citrónová šťava
1.5 g Agar-agar
50 g Mandľové mlieko
Príprava
Krok 1 /8
Na cesto: Všetky ingrediencie dajte do misky mixéra. Zatvorte veko a spustite manuálny program na strednej rýchlosti, kým sa nevytvorí cesto. Použite stierku.
Krok 2 /8
Cesto tvarujte do guľôčky a vyvaľkajte na hrúbku približne 4 milimetre.
Krok 3 /8
Vložte do štvorcovej formy na koláč s rozmerom 20 cm a nechajte chladiť aspoň 2 hodiny.
Krok 4 /8
Na oblohu: V čistej nádobe mixéra rozmixujte pistácie na maximálnej rýchlosti, potom pridajte kokosový krém a mixujte znovu na vysokej rýchlosti 1 minútu.
Krok 5 /8
Keď je zmes hladká, pridajte zvyšné ingrediencie okrem agar-agaru a mandľového mlieka a mixujte na strednej rýchlosti 1 minútu a 30 sekúnd.
Krok 6 /8
Zmiešajte agar-agar a mandľové mlieko. V kastróle zohrejte na bod varu a potom primiešajte do zvyšku zmesi.
Krok 7 /8
Zmes nalejte do pripraveného korpusu a nechajte stuhnúť aspoň 3 hodiny.
Krok 8 /8
Ozdobte pistáciami, kvetinovými lupeňmi a kokosovými hoblinami.