Terrina z čerstvého tuniaka
- Celkový čas 12 h 22 min
- 20 min
Príprava - 2 min
Varenie - 12 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
4 os.
350 g Filé z červeného tuniaka, nakrájané na kocky
2 list Želatína, namočená v ľadovej vode
2 Sklenená nádoba(y) s rybacím vývarom
2 čl Celozrnná horčica
2 pl Estragón, umytý a jemne nasekaný
2 Malé šalotky, ošúpané a jemne nasekané
2 pl Olivový olej
Soľ, korenie
60 g Majonéza
Príslušenstvo
Sada 8 pohárov
Príprava
Krok 1 /6
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /6
Ochuťte tuniaka soľou a korením. Nalejte olej do misky.
Krok 3 /6
Jemne orestujte šalotku. Pridajte vývar, odkvapkanú želatínu, horčicu, soľ, korenie a estragón.
Krok 4 /6
Vložte tuniaka do parného koša a položte košík na misku na vrch omáčky.
Krok 5 /6
Varte pod vysokým tlakom.
Krok 6 /6
Rozložte tuniaka na kúsky. Zamiešajte ho do omáčky. Rozdeľte do sklenených nádob. Uložte do chladničky na 12 hodín.