Zdravá quinoa s cesnakom, petržlenovou vňaťou a hubami
- Celkový čas 30 min
- 10 minPríprava 
- 20 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 2 strúč. Cesnak 
- 2 Červená cibuľa 
- 400 g Mixované huby 
- 2 pl Petržlenová vňať 
- 45 cl Voda 
- 1 kocka Zeleninový vývar 
- 1 pl Repkový olej 
- 200 g Quinoa 
- Soľ, korenie 
- 2 pl Strúhaný parmezán 
Príslušenstvo
- Rajnica 
- Panvica 
Príprava
Krok 1 /6
Ošúpte a nasekajte cesnak a cibuľu. Huby opláchnite a nakrájajte ich na plátky. Opláchnite a nasekajte petržlenovú vňať. V hrnci zohrejte vodu a rozpustite bujónovú kocku.
Krok 2 /6
Rozohrejte panvicu a počkajte, kým sa Tepelný signál úplne nezafarbí na červeno. V repkovom oleji opečte cibuľu a cesnak dohneda po dobu 5 minút.
Krok 3 /6
Pridajte quinoa a dobre premiešajte.
Krok 4 /6
Pridajte vývar do panvice. Varte 20 minút na miernom ohni.
Krok 5 /6
Pridajte huby a varte, kým sa vývar úplne nevstrebe, približne 15 minút.
Krok 6 /6
Dochucujte soľou a korením podľa chuti. Pridajte syr parmezán a petržlenovú vňať.

