Zeleninové kari
- Celkový čas 32 min
- 15 minPríprava 
- 17 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 1 Batát 
- 1 Cuketa 
- 1 Cibuľa 
- 2 strúč. Cesnak 
- 1 ks Zázvor 
- 4 pl Olivový olej 
- 0.5 Pomaranč 
- 40 cl Kokosové mlieko 
- 12 cl Voda 
- 1 pl Kari 
- Soľ, korenie 
Príprava
Krok 1 /7
Ošúpte a nakrájajte batát na kocky na veľkosť 2 cm. Cuketu nakrájajte na kocky o veľkosti 2 cm.
Krok 2 /7
Ošúpte cibuľu a strúčiky cesnaku. Nasekajte ich. Ošúpte kúsok zázvoru a rozrežte ho na polovicu.
Krok 3 /7
Zohrejte hlbokú štvorcovú panvicu na strednom plameni a počkajte, kým sa Thermo-signal úplne nezafarbí na červeno, skôr ako začnete opekať ingrediencie.
Krok 4 /7
Nalejte polovicu olivového oleja a opečte kocky z batátu a cukety po dobu 5 minút, pravidelne ich obracajte. Jemne osolte a dajte bokom.
Krok 5 /7
Na miernom plameni osmažte plátky cibule a cesnaku vo zvyšnom olivovom oleji. Pridajte pomarančový džús a zredukujte na polovicu.
Krok 6 /7
Nalejte kokosové mlieko a vodu, potom pridajte prášok kari a zeleninové kocky. Poduste 12 minút, občas premiešajte.
Krok 7 /7
Odstráňte kúsky zázvoru a dochuťte podľa chuti. Podávajte s bielou ryžou.

