Zeleninové kari
- Celkový čas 32 min
- 15 min
Príprava - 17 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
1 Batát
1 Cuketa
1 Cibuľa
2 strúč. Cesnak
1 ks Zázvor
4 pl Olivový olej
0.5 Pomaranč
40 cl Kokosové mlieko
12 cl Voda
1 pl Kari
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /7
Ošúpte a nakrájajte batát na kocky na veľkosť 2 cm. Cuketu nakrájajte na kocky o veľkosti 2 cm.
Krok 2 /7
Ošúpte cibuľu a strúčiky cesnaku. Nasekajte ich. Ošúpte kúsok zázvoru a rozrežte ho na polovicu.
Krok 3 /7
Zohrejte hlbokú štvorcovú panvicu na strednom plameni a počkajte, kým sa Thermo-signal úplne nezafarbí na červeno, skôr ako začnete opekať ingrediencie.
Krok 4 /7
Nalejte polovicu olivového oleja a opečte kocky z batátu a cukety po dobu 5 minút, pravidelne ich obracajte. Jemne osolte a dajte bokom.
Krok 5 /7
Na miernom plameni osmažte plátky cibule a cesnaku vo zvyšnom olivovom oleji. Pridajte pomarančový džús a zredukujte na polovicu.
Krok 6 /7
Nalejte kokosové mlieko a vodu, potom pridajte prášok kari a zeleninové kocky. Poduste 12 minút, občas premiešajte.
Krok 7 /7
Odstráňte kúsky zázvoru a dochuťte podľa chuti. Podávajte s bielou ryžou.